یحیی کمالی پور در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به اینکه در اصل موضوع مبارزه با مواد مخدر اشکالات و مشکلات بسیاری وجود دارد، گفت: به طور حتم یکی از مهم ترین مشکلات در حوزه مبارزه با مواد مخدر مدیریت مصرف است، تا زمانی که درتمامی حوزه های مواد مخدر به برخورد فیزیکی توجه می شود نمی توان به کاهش مصرف مواد مخدر و مدیریت آن امید داشت.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مصرف مواد مخدر و افزایش معتادان در جامعه یک معضل اجتماعی قابل توجه است، افزود: تا زمانی که به این موضوع به عنوان یک معضل و آسیب اجتماعی بزرگ نگاه نشود نمی توان برای درمان معتادان راهکار اساسی و ماندگار ارایه داد زیرا درحال حاضر طبق آمارهای اعلام شده از سوی مسئولان بین 3.5 تا 4 میلیون نفر معتاد در کشور وجود دارد.
وی با انتقاد از نادیده گرفتن این تعداد از افراد معتاد از سوی نهادهای متولی و بهداشتی، تاکید کرد: مشکل اصلی این است که نگاه مسئولان به مواد مخدر و مصرف آن نگاه ارعابی است و طبق این نگاه فرد معتاد و مجرم باید از صحنه جامعه حذف شود، بنابراین تا زمانی که نگاه حذفی درجامعه وجود داشته باشد امیدی به بهبودی معتادان درجامعه وجود نیست.
این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه اعتیاد باید به عنوان یک بیماری درجامعه شناخته شود، گفت: به همان میزان که برای یک بیمار در ابعاد مختلف در مراکز درمانی برنامهریزی و سرمایهگذاری دربخش درمان و پیشگیری می شود، باید به همان میزان هم به افرادی از جامعه که خواسته و ناخواسته گرفتار اعتیاد شدند توجه شود؛ از سوی دیگر به عقیده صاحبنظران نهادهای عمل کننده مانند بهزیستی و حتی وزارت بهداشت و درمان دراین حوزه جدی ورود کنند.
کمالی پور با اشاره به اینکه دربرخی استانهای کشور درمانگاههای منسجم دارای مجوز برای ترک و درمان اعتیاد وجود ندارد، افزود: متاسفانه درحال حاضر هر فردی بدون نظارت برای خود کمپ ترک اعتیاد راه اندازی کرده و مشخص نیست که در داخل این مراکز چه اقداماتی صورت میگیرد، بنابراین هم اکنون آمار افزایشی فوت ناشی از سوء مصرف مواد مخدر گریبان گیر جامعه شده است.
وی با تاکید براینکه دولت و دستگاه قضایی باید برای مدیریت مصرف درحوزه مواد مخدر اقدامات موثر انجام دهند، تصریح کرد: اعتیاد باید به عنوان یک بیماری قلمداد شود، هرچند که درحال حاضر به این موضوع هیچ توجهی نمی شود.
کمالی پور با انتقاد ازاینکه نهادهای ذی ربط تنها به ارایه آمار از میزان اعتیاد و مصرف مواد مخدر اکتفا میکنند، گفت: متاسفانه درحوزه عمل هیچ ابتکار عملی از سوی مسئولان برای مقابله با این موضوع ارایه نمی شود، بنابراین عدم وجود عزم جدی مسئولان برای مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد باعث شده که روزمرگی گریبان مسئولان را گرفته و هیچ فردی به دنبال کشف علت و برخورد با علل افزایش اعتیاد نیست.
نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ستاد مبارزه با مواد مخدر تک بعدی عمل میکند، افزود: این عمل تنها معطوف به برخورد فیزیکی، دستگیری و تحویل به مراجع قضایی است، این درحالی است که ستادمبارزه با مواد مخدر در این زمینه ده ها مسئولیت داشته که به بسیاری از آنها توجه نمیکند که می توان به ساماندهی معتادان وایجاد بسترهای لازم برای بازگرداندن آنها به جامعه اشاره کرد.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، ، پزشکی قانونی اعلام کرد در نیمه اول سال جاری یک هزار و 605 تن به دلیل سوءمصرف مواد مخدر در کشور جان خود را از دست دادند، این شمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با تلفات اعتیاد یک هزار و 471 تن 9.1 درصد بیشتر شده است./
پایان پیام